torstai 25. maaliskuuta 2010

Näpit irti vallankumouksesta

Tämän päivän jännittävin asia tuli vastaan aamulla kun kävelin yliopistolle. Lenininaukion laidallaolevalle kaupunginduuman talolle oli kokoontunut alun toistakymmentä kommunistia mielenosoitukseen! Miliisit päivystivät siinä vieressä sen verran tohkeissaan, että en kehdannut mennä mielenosoittajia lähempää tutkimaan ja kuvaamaan. Jotakuinkin semmoisia kylttejä heillä siellä kuitenkin oli kuin: "Ei paluuta tsarismiin!" ja "Näpit irti vallankumouksesta!" Ei ollut aikaa myöskään jäädä seuraamaan, päästettiinkö mielenosoittajat marssilleen.

Yhtään olematta vahingoniloinen, tulee väkisinkin mieleen ajatus, että kappas kun vanhoille vallanpitäjille kelpaa mielenosoitusoikeus, vaikka sellaista ei heidän vallassaoloaikanaan liiemmälti suotu. Mutta tähän kyllä pitää lisätä hymiö :) sillä tunnen kyllä sympatiaa tätä porukkaa kohtaan ja ymmärrän heidän nostalgiaansa.

Aamun koulumatkalla kävelin pitkän pätkän Volgan rantaa, jossa menee jalkakäytävä. Reitti on ihan kiva muuten, mutta tähän aikaan vuodesta se on täysin jään peitossa ja hyvillä kengillä kävelykin on vähän hankalaa. Silti vastaan tuli puolen tusinaa lenkkeilijää, jotka ihan sujuvasti juoksivat tavallisilla lenkkareilla tämän jäätikön päällä. Kai sekin sitten on tottumiskysymys.

Omat lenkkeilyt sujuvat edelleen perin hankalissa merkeissä. Alkaa pikku hiljaa kypsyttää nuo surkeat olosuhteet. Suurin osa jalkakäytävistä on täysin mahdottomassa kunnossa kunnolliseen juoksemiseen. Kadut ovat kyllä kuivia, mutta autoilijat eivät oikein tiedä miten suhtautua tyyppiin, jolla on joku ihme vimma tunkeutua heidän valtakuntaansa. Kyllä siellä ihan turvallisesti loppuviimein juoksemaan pystyy, mutta kovin kuluttavaa ja stressaava se on. No, parempi kuitenkin kuin olla juoksematta ollenkaan!

Sää täällä tuntuu nyt vaihtelevan niin, että vuoropäivinä paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta ja vuoropäivinä sataa jotain. Lauantaina satoi vettä, sunnuntaina paistoi, maanantaina satoi räntää, tiistaina paistoi, keskiviikkona satoi lunta, torstaina paistaa. Mitähän huomenna sataa?

2 kommenttia: